Domowe wypasione hot-dogi z białą kiełbasą

Nie wiesz, co przygotować do jedzenia na spotkanie z przyjaciółmi? Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze, zwłaszcza w kuchni.

  • Data:
  • Autor: Aleksandra Giczewska
  • Artykuł był oglądany 379 razy

Banalne potrawy można przyrządzić na wiele sposobów, urozmaicić przepis o ulubione dodatki lub podać je w oryginalny sposób. Przykładem jest moja propozycja hot-dogów z białymi kiełbaskami zapiekanych w naczyniu żaroodpornym z serem mozzarella. 

Lista zakupów:

Bułki do hot-dogów (4 szt.);

Białe cienkie kiełbaski (4 szt.);

Surówka colesław (ok. 300 g);

Ser tarty mozzarella (ok. 150 g);

Ogórki kiszone (2 szt.);

Cebulka prażona (do dekoracji);

Szczypiorek (do dekoracji).

Bułki do hot-dogów natnij w taki sposób, aby nie były całkowicie przecięte na pół. Dzięki temu składniki nie będą potem wypadać przy jedzeniu. Rozłóż bułki, jedną obok drugiej, w naczyniu żaroodpornym. Ogórki pokrój wzdłuż na plasterki, a kiełbaski natnij w kratkę z jednej strony. Posiekaj szczypiorek. Do każdej z naciętych bułek nałóż odrobinę tartego sera żółtego, który połączy ze sobą kolejne składniki. Później dodaj surówkę colesław – około 2 łyżki na każdą bułkę. Następnie włóż do bułek nacięte kiełbaski i ponownie posyp wszystko tartym serem. Wstaw hot-dogi do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyjmij je, dodaj plastry ogórka kiszonego i udekoruj szczypiorkiem i prażoną cebulką.

Wskazówki:

Surówkę colesław możesz zastąpić surówką z czerwonej kapusty. To połączenie będzie równie pyszne.

Kiełbaski możesz wcześniej lekko przesmażyć, np. na patelni grillowej.

 

Więcej wskazówek oraz prostych, szybkich i tanich przepisów znajdziecie na moim profilu w serwisie Instagram: @olkafasolkaa. 

Ocena: 5,00
Liczba ocen: 1
Oceń ten wpis

Komentarze

Nikt jeszcze nie komentował tego artykułu, dodaj pierwszy komentarz.

Partnerzy